TANKAR OCH ORD

Vilddjurets märke- del 2
 

VILDDJURETS MÄRKE: En biblisk översikt (del 2)


“medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.” (Tit 2:13)

Gud vill att vi ska överflöda i glädje och frid genom det hopp som ligger framför oss. (Rom 15:13) Innan vi studerar vilddjurets märke är det viktigt att först förankras ordentligt i detta saliga hopp.

Bibeln gör det helt klart att vi i den yttersta tiden kommer att få gå igenom lidande och svårigheter, men vi kommer inte att drabbas av Guds vredesdom. I detta avsnitt ska vi studera vad som kommer att ske vid uppryckandet. Vad syftar Jesus på när han säger: ”Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar.” (Matt 24:40)?

Vi ska titta på 26 bibelord som talar om vad som kommer att ske i samband med uppryckandet. Detta saliga hopp behöver bli så levande för oss att vi väntar ivrigt och även gör allt för att påskynda Guds dags ankomst (2 Pet 3:12).

Det bästa rådet inför sluttidens vedermödor och vilddjurets märke är:”Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen.” (Rom 12:12)

Del 1 handlade om att församlingen kommer att få gå igenom tiden med vilddjurets märke. Du kan klicka här för att se det budskapet.

I del 3 kommer vi att se närmare på vilddjurets märke.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.10 | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan