TANKAR OCH ORD

Shabbat Shalom!

Detta är den del av Skriften som kommer att läsas i synagogor runt om i världen denna lördag (sabbat) morgon. Vi är säkra på att du kommer att bli välsignad när du följer med i vår studie av veckans del!

Parasha Korach (Korah)
4 Moseboken 16:1–18:32; 1 Samuelsboken 11:14–12:22; Apostlagärningarna 5:1–11

"Korach, son till Jishar, son till Kehat, son till Levi, och vissa rubeniter, Datan och Abiram, Eliabs söner och On, Pelets son, blev fräcka och reste sig mot Mose." (4 Moseboken 16:1–2)

I förra veckans Parasha (Torah-delen), Shelach Lecha, såddes upprorets frön när israeliterna hotade att ersätta Moses som deras ledare.

Så stor var deras rädsla för jättarna i det utlovade landet, och så stor var deras otro att de skulle kunna övervinna dessa jättar, att de ville överge Guds löften och återvända till Egypten.

I denna veckas Torah-studie fortsätter upproret med myteriet mot Moses ledarskap av en man vid namn Korach, vilket betyder skallighet, is, hagel eller frost.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
12.11 | 13:56

Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det lan

...
Du gillar den här sidan