TANKAR OCH ORD

Veckans undervisning från Israel

VECKANS UNDERVISNING FRÅN KIBB

I Hesekiel 47:1-12 såg profeten som var i Babylon vid den tiden, i diasporan, i Anden tempelberget i Jerusalem. Han såg vattnet stiga upp från berget Moria, Guds berg, och bringa helande.

Vattnet rann först till Galileen och sedan tillbaka ner till Döda havet. Detta vatten gav helande till varje plats det rörde vid från berget Moriah till hela området, inklusive den lägsta platsen på jorden, det döda havet där det inte finns något liv. Detta helande vatten ger liv till landet och människorna.

Vi befinner oss i månaden Elul som är omvändelsens månad. Vi ser hur många tårar fälls under denna tid i Jerusalem. Förra veckan när jag var i Gamla stan vid klagomuren hörde jag folkets böner som ropade i ånger och att Messias skulle komma. De ultraortodoxa gick till och med så långt att de förde fyra röda kvigor till Jerusalem.

Jag ser att Hesekiel talar om Yeshua och att han är källan till levande vatten, vilket ger hela mänskligheten. Men de som gråter i omvändelse avvisar honom fortfarande.

Om jag tittar kan jag se att det genom historien var många härskare som ville kontrollera denna vattenledning. I Psalm 83 ser vi alla de nationer som ville kontrollera Jerusalem. I den hebreiska översättningen står det skrivet i vers 12 att alla dessa nationer förkunnar att de kommer att ärva platsen för Guds helande vatten.

Tillsammans med dem finns många härskare/regeringar som vill ha kontroll över Jerusalem. Men vi ser detta nya Jerusalem komma ner från ovan för att bringa helande till hela mänsklighetens hjärta.

Låt oss be för dem som sörjer för frälsning, att han ska öppna deras ögon och de ska se honom, den som de genomborrade. Sakarja 12:10

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I går | 19:19

Hej! Åh, vad tråkigt att Bobo har gått bort. Vila i frid! Kramar Marie & Berra

...
28.05 | 18:06

Användarnamnet innehåller ogiltiga tecken
Lösenord

Måste innehålla minst 7 tecken

...
12.03 | 05:07

Hej jag visste inte att Bobo har gått bort. Beklagar sorgen. Jag hittade dig här det var länge sen vi hördes sist.
Gud välsigne Er. Kram Britt

...
09.12 | 08:18

Fina Leila. Saknar dig och far. Ta hand om dig.
Kärlek

...
Du gillar den här sidan